![[Resim: bal-300x222.jpg]](http://www.avrasyabal.com.tr/wp-content/uploads/bal-300x222.jpg)
Bal bozulmayan tek gıdadır.
Bir erkek bir kıza evlenme teklifi etmiştir. Kız: “En sevdiğim zamanda yani “Bağ Bozumu” zamanı yapalım düğünü” der. (ne saçma
) Daha sonra çocuk kızın bu dediğini “Bal Bozumu” olarak anladığı için (evet çocuk mal) bir miktar balı kaseye koyar ve gece gündüz uyumadan balın bozulmasını beklemeye başlar. Bağ bozumu gelip çatmıştır. Erkek kızı yanlış anladığı için halen balın bozulmasını beklemektedir.Aradan uzun yıllar geçer. Kız başkasıyla nişanlanmaya karar verdiğini eski aşkına söylemeye gelir. Erkek o sırada olanca mallığıyla “İyi de kaç yıl oldu bu bal hala bozulmadı. Bozulmadan evlensek olmaz mı?” der. Kız bu saçmalığa dayanamayıp bağıra çağıra “Aptal şey, ben sana bal bozumu değil, bağ bozumu dedim. Kaç senedir boşu boşuna beklemişim seni. Ben başkasıyla nişanlanacağım.” der ve çeker gider. Mal gibi ortada kalan mal ise “O kadar başında bekledim balın. Demek ki bozulmuyormuş. En iyisi bunu bizim köyde yayayım” der. Bu bilgi sadece köyde yayılmakla kalmayıp tüm dünyada ünlü olur. Erkek de bir gıda bilimcisi olarak şöhrete kavuşur. Kız yeni nişanlısıyla bağ bozumunda evlenmiştir ve mutludur.
![[Resim: tumblr_m0wldvgKjg1qa9ufr.gif]](http://media.tumblr.com/tumblr_m0wldvgKjg1qa9ufr.gif)








Teşekkürler
![[Resim: xp2_dangerclose.png]](http://battlelog-cdn.battlefield.com/cdnprefix/98ed2fe-3/public/profile/bf3/stats/dogtags/s/xp2_dangerclose.png)