Forum Gündemi:
Hoşgeldin, Ziyaretçi:  Üye Ol avatar

WarRockTUBE - Ücretsiz WarRock Türkçe Destek Platformu !
WarRockTUBE - Ücretsiz WarRock Türkçe Destek Platformu !

WarrockTube Kullanıcılarına Özel İmza Oluşturucu Aktif [TIKLA]
''Atatürk diktatördü''

Oğuz ÖZ     Mustafa Kemal ATATÜRK ve TSK Bölümü     1443     3
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
''Atatürk diktatördü''
#1
Atatürk;
35 yaşında bir general,
40 yaşında başkomutan,
42 yaşında cumhuriyeti ilan eden,
44 yaşında şapka ve kıyafet devrimini yapan,
46 yaşında nutuk'u yazan
48 yaşında Türk alfabesini yürürlüğe koyan GENÇTİ!

O'nu diğer liderlerden ayıran en önemli özellik;
O,sadece ülkesini kurtarmakla kalmamış, kurtardığı topraklar üstündeki canlı cansız her varlığın sorumluluğunu omuzlarında taşıdığınıchissetmiş bir lider olmasıdır.


Atatürk nasıl bir diktatörse, iki sözünden biri “ulusal egemenlik”ti.

Nasıl bir diktatörse, başarıyla çıktığı Kurtuluş Savaşı’ndan sonra halk onu “padişah” yapmak isterken, o Cumhuriyet’i, yani “halkın üstünlüğü”ne dayanan rejimi kurdu.

Nasıl diktatörse, Padişah’ın çıkarlarını korumakla görevli Bab-ı Âli Hükümeti’ni yıktı ve yoluna en küçük illerden bile temsilci gönderilen Türkiye Büyük Millet Meclisi ile devam etti.

Nasıl bir diktatörse, 16 Ekim 1923’te Arifiye’de, bütün güç ve egemenliğin halktan kaynaklandığını ve halka dayandığını haykırdı.

Nasıl bir diktatörse, “Tanrısal bir hukuka dayalı bir mutlakiyet yönetimi”nin yerine “Halk iradesine dayalı Cumhuriyet”i koydu…

Nasıl diktatörse, “Bizim bildiğimiz demokrasi siyasidir, onun amacı, milletin, yönetenler üzerindeki denetimi sayesinde, siyasal özgürlüğü sağlamaktır” dedi.

Nasıl diktatörse, “Demokrasi, memleket aşkıdır, aynı zamanda babalık ve analıktır” diyerek demokrasiye övgüler düzdü.

Nasıl diktatörse, demokrasiyi “eşitseverlik” olarak tanımladı.

Nasıl diktatörse, kurduğu devleti, “Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi esasına dayalı bir devlettir” diye dünyaya ilan etti.

Atatürk nasıl bir diktatörse, dönemin bütün düşünürleri onu “gerçek demokrat” diye ayakta alkışladı.

Nasıl bir diktatörse, İngiliz düşünür Herbert Sidebotham, “Eğer demokrat diye bir şey varsa Atatürk demokrattır. Atatürk iradesinin ruhu, gerçekten demokrat olmasaydı ve bu ruh bütün halkı etkilememiş bulunsaydı, inkılâplar gerçekleşebilir miydi? Türk aydınları, halkın iyiliği için çalışan demokrasiyi, ‘halkçılık’ olarak niteliyorlar ki, bu konuda Atatürk’ün yönetimi, bazı Batı demokrasilerini utandırabilir” diye yazdı.

Nasıl diktatörse, ünlü Fransız hukukçusu Prof. Maurice Duverger, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekliği, milletin eğitimi için zorunlu bir geçişti. Asıl amaç, çok partili bir rejim ve serbest seçim usulüydü. Mustafa Kemal, Devlet Başkanlığı zamanında iki kere çok partili rejimi denediyse de başarı elde edemedi; henüz şartlar gerektiği kadar gelişmemişti” diyerek gerçekçi bir yorum yaptı.

Atatürk’ün ölümünden tam 73 yıl sonra, kendi tarihini yabancılar kadar bile bilmeyen, üstelik bugün mesleğini yapabilmesini bile Atatürk’e borçlu olan kadın bir gazeteci çıkıyor, “Atatürk diktatördü” diyor!

Alıntıdır.
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcSxvbysUGGJjMmvCuPx9O5...0RyJisbe3A]

[Resim: tumblr_m0wldvgKjg1qa9ufr.gif]
Cevapla
#2
Atatürk hiç bir insanın yapamayacağı yapmaya cesaret edemeyeceği şeyi yaptı KURTULUŞ MÜCADELESİNİ KAZANDI o yokluktu o durumda yapmaya kimse cesaret edemez.
Cevapla
#3
Atatürk'e diktatör benzetmesi yapan fındık beyinlilere deyin ki ;
Hangi diktatör; halife ve padişah olabilecekken,CUMHURİYETİ KURAR!

Müjdat GEZEN

Zaman değişti o kadın gazeteciye söleyin atatürk olmasaydı annesini tanırdı ama babasını cok arardı..
Biz Türkçe'yi Böyle Kazandık.

- BhÖyLe qhaYbEdiYoRuz Sad
Cevapla
#4
(26-03-2012, Saat:06:09)QUARESMA Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Atatürk'e diktatör benzetmesi yapan fındık beyinlilere deyin ki ;
Hangi diktatör; halife ve padişah olabilecekken,CUMHURİYETİ KURAR!

Müjdat GEZEN

Zaman değişti o kadın gazeteciye söleyin atatürk olmasaydı annesini tanırdı ama babasını cok arardı..

Orda geçen kadın gazetecinin ismini vermek istemedim. Bunu birde çok izlenen tartışma programları olan bir kanalda söyledi.
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcSxvbysUGGJjMmvCuPx9O5...0RyJisbe3A]

[Resim: tumblr_m0wldvgKjg1qa9ufr.gif]
Cevapla


Anahtar Kelimeler

''Atatürk diktatördü'', ''Atatürk diktatördü'' indir, ''Atatürk diktatördü'' Videosu, ''Atatürk diktatördü'' online izle, ''Atatürk diktatördü'' Bedava indir, ''Atatürk diktatördü'' Yükle, ''Atatürk diktatördü'' Hakkında, ''Atatürk diktatördü'' nedir, ''Atatürk diktatördü'' Free indir, ''Atatürk diktatördü'' oyunu, ''Atatürk diktatördü'' download


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun. MyTh 0 1,045 19-05-2014, Saat:12:06
Son Yorum: MyTh
  10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Ve Atatürk Haftası ... TheNiqhtMare 2 1,885 10-11-2013, Saat:04:33
Son Yorum: Owner
  Mustafa Kemal ATATÜRK'e Ait Son Fotoğraf Couragéous 5 2,497 28-07-2013, Saat:02:23
Son Yorum: aninle1gece
  ATATÜRK Kimdir? Couragéous 2 1,563 12-07-2013, Saat:09:21
Son Yorum: livestromx1x
  19 Mayıs ATATÜRK'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun Kocatekin 2 1,400 19-05-2013, Saat:10:43
Son Yorum: Couragéous

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

WRT

WarRockTube

Ücretsiz WarRock Türkçe Destek Platformu